Virkistyskalastusalue

Evon Niemisjärvet on noin 30 hehtaarin kokoinen alue. Alueelta löytyy neljä järveä (Alinen Niemisjärvi, Ylinen Niemisjärvi, Vähä-Koukkujärvi sekä Kalliojärvi) joihin jokaiseen istutetaan säännöllisin väliajoin pyyntikokoista kirjolohta. Kalastaa voit myös ahventa, haukea, siikaa sekä taimenta.

Pienet, mutta syvät järvet ovat oivia kalapaikkoja niin aloittelijoille kuin harjaantuneemmillekin kalastajille, yksin tai yhdessä perheen kanssa. Kalastaa voit rannasta tai veneestä sekä talvisin jäältä, myös liikuntaesteisille on oma laituri.

Rannasta löytyy nuotipaikkoja sekä ulkohuussi rampilla.

Lastenlampi

Vähä-Koukkujärvellä saa kalastaa vain alle 15 vuotiaat narraajat. Täällä lapset saavat harjoitella kalastusta rauhassa vanhempiensa opastuksella. Järven rannalta löytyy useampi laituri, hyvät nuotiopaikat ja ulkohuussi.

Yksin kalastava nuori saa ostettua luvan puoleen hintaan, mutta mikäli samaan seurueeseen kuuluva aikuinen ostaa luvan Niemisjärville, kalastaa alle 15 vuotias Vähä-Koukkujärvellä ilmaiseksi samaan saaliskiintiöön.

Kalastusluvat voit ostaa joko Eräluvat-verkkokaupasta tai Niemisjärven kioskilta sen aukioloaikoina.

Niemisjärven luontopolut

Niemisjärvet ovat oiva kohde niin päiväpatikoijalle, lapsiperheille kuin luonnossa yöpyjällekkin. Reitit kulkevat järvien ympäri ja matkalta löytyy useampi tulipaikka, laavuja sekä ulkohuusseja. Niemisjärvet kuuluvat Evon retkeilyalueeseen, ja alueella pätee jokaisen oikeudet sekä retkietiketti.

Maisema vaihtelee kallioisesta järvimaisemasta jylhään kuusikkoon sekä suoalueeseen.  Matkalla voit nähdä Liito-oravan, Euroopan suurimman jyrsijän majavan, tai itse talttahampaan rakentaman padon tai kaatamia puita.

Esteettömät reitit

Vähä-Koukkujärveltä löytyy 800m esteetön ympyräreitti, jonka kulkuun menee pyörätuolilla noin puoli tuntia. Reitti on 1,2m leveä lankkupolku, jonka varrelta löytyy esteettömiä kalastuslaitureita. Kalastus Vähä-Koukkujärvillä on sallittu alle 15-vuotiaille. Myös esteetön keittokatos sekä ulkohuussi löytyvät parkkipaikan lähistöltä, järven rannasta.

Vähä-Koukkujärviltä pääsee myös Niemisjärville vaativaa esteetöntä reittiä, joka on pituudeltaan n.1,5km. Edestakaisin 3km. Reitillä on niin lankkupolkua, kivituhkapolkua kuin teräksinen näköalasiltakin. Ohituspaikkoja on useampi Paikoin korkeuserot vaihtelevat mäkien vuoksi, joten avustajaa tarvitaan.

Myös Niemisjärven päästä löytyy esteetön käymälä, tulentekopaikka sekä esteettömiä kalastuslaitureita.

Ympäristöstä löytyy myös useita muita reittejä, niistä voit lukea lisää osoitteesta: Evon reitit - Luontoon.fi